Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry kommer forbi Kulturium med  verdenshittet Save Tonight og de mange andre hits – og med en helt ny plade ude!

Billetsalget starter fredag d. 16. juni kl. 10.00 – Eneste koncert på Sjælland.

Eagle-Eye Cherrys karriere ændrede sig med hitsangen Save Tonight. 25 år senere udgav han i år sit sjette studiealbum Back on Track. Musikken er inspireret af idolerne fra hans teenageår.

Da han var teenager, flyttede Eagle-Eye og hans familie til New York, hvor de blev naboer til bandet Talking Heads. Eagle-Eye gik på School of Performing Arts, spillede trommer i flere bands og forsøgte at forsørge sig selv som skuespiller. I 1995 døde hans far, og Eagle-Eye, der var blevet træt af skuespil, flyttede tilbage til Sverige og skiftede kurs til en karriere inden for musikken. Albummet Desireless udkom i 1997, og singlen Save Tonight klatrede hurtigt op på singlehitlisterne – først i Sverige og Skandinavien, og kort efter i hele Europa og til sidst i USA, hvor den blev belønnet med en platinplade og nåede en 5. plads på Billboard Hot 100-listen.

Eagle-Eye Cherry udgav yderligere to albums, Living in the Present Future (2000), med singlen Long Way Around med hans søster Neneh Cherry og Sub Rosa (2003), og turnerede næsten non-stop de følgende seks år.

Derefter blev tingene stille omkring Eagle-Eye Cherry indtil 2012. Den uendelige turné og at blive genkendt overalt, hvor han gik, havde taget hårdt på ham, og han havde brug for en pause. Planen var aldrig at være væk så længe, men det gav ham tid til at vende tilbage til et normalt liv igen og finde sit fodfæste. Han spillede stadig en gang imellem koncerten, og til sidst var det hans længsel efter at komme til at dele liveoplevelsen med sit band og publikum igen, der opfordrede ham til at gøre comeback med albummet Can’t Get Enough i 2012. Seks år senere så udgivelse af albummet Streets of You, som blev nomineret til en svensk Grammy-pris og nåede top 10 på den svenske radiohitliste.

Back on Track udkom i januar i år. Årene med pandemien fik Eagle-Eye igen til at stille spørgsmålstegn ved sin plads i verden, da han så sundhedspersonale kæmpe for at redde liv, og han tvivlede på, om han havde truffet det rigtige karrierevalg. Men endnu en gang var det hans manglende liveoplevelse, der gjorde hele forskellen. At stå på scenen og mærke sammenholdet og kærligheden til og fra publikum: det betyder noget. Sådan blev albumtitlen Back on Track født.

Flere af sangene blev færdige før pandemien, men den ekstra tid Eagle-Eye fik, mens verden blev sat i bero, gjorde, at han kunne vende tilbage til den musik, han plejede at elske som teenager: Naboerne i New York og andre bands fra samme epoke. Den energi, som bands som The Clash, Blondie, Talking Heads og Modern Lovers udstrålede, blev en inspiration til nye sange, selvom grundlaget for hans musik stadig, som han udtrykker det, er “organisk old school”. Gennem årene har han lagt mere og mere kræfter i arrangementerne, leget med produktionen af sangene og forsøgt at finde helt nye lyriske vinkler.

Efter udgivelsen af albummet venter en europaturné der kommer forbi Kulturium Musikteater. Det er på tide, at Eagle-Eye Cherry bliver genforenet med sit publikum –  publikum, der gentagne gange har fået ham tilbage på sporet.

Ståpladser eller nummererede siddepladser på tribune. Billet 345 kr. inkl. billetgebyr.

Om Kulturium Musikteater

Musikteater tæt på København med fremragende lydanlæg. Du kommer nemt til Ishøj med S-tog (ca. 15 minutter fra Kbh. Hovedbanegård), der standser lige udenfor Musikteateret, eller benyt en af de mange gratis parkeringspladser. Bar med øl fra mikrobryggeriet Skands, og et godt drinkskort til rimelige priser.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Kulturium Musikteater.

  • Dato: 17. Februar
  • Koncertstart: Kl. 20.00
  • Sted: Kulturium Musikteater
  • Billetpriser: 100 - 345 kr.
  • Læs om alle vores nyhedsbreve, og tilmeld dig dem der fanger din interesse.

Aktuel udstilling