Nyhed

BerthelsenLyberth En koncertsamtale


Velkommen ind til en unik oplevelse!

Billetsalget starter lørdag d. 18 maj kl. 10.00.


En samtale og en koncert på en og samme tid, med mig og Rasmus Lyberth. Rasmus er faktisk min familie. han er fætter til min far Per. I mange, mange år har Rasmus kørt sin karriere i Grønland og I Danmark – og ude i den store verden.

Men han og jeg har aldrig lavet noget sammen. Derfor er vi nu blevet enige om, at vi vil afsted! I min verden har Rasmus altid været en stor stjerne. Jeg er vokset op som barn i Grønland med ham konstant i musikverdenen omkring mig, og også når han nogle få gange var i studiet med min far og indspille musik.

Men mest af alt sang vi hans sange til morgensang i folkeskolen, og vi hørte ham i radioen. Det er derfra jeg husker ham mest. Han var vores store troubadour.

I mit voksne liv har jeg mødt Rasmus flere gange, ved forskellige musikalske lejligheder eller ved arrangementer der havde med Grønland at gøre. Det har altid været varmt og hyggeligt, og jeg har altid kunne mærke at han synes godt om det jeg laver.

Når jeg har været på tourné og spillet koncerter i de forskellige spillesteder har jeg set hans plakater og set at han også har spillet de steder. Altid har jeg set ham som noget ganske særligt, især for Grønland, det grønlandske sprog, sangskatten og musikken. Han er i mine øjne en fantastisk ambassadør for Grønland.

Sidste år blev han 70 år og med det udkom en dokumentar om ham, som for mig at se fortæller meget. Men ikke alt. Igennem hver vores respektive karrierer, har vi repræsenteret Rigsfællesskabet. Og alt det der ligger i linjerne imellem. Han har gjort det mest gennem sin musik og sang. Jeg har gjort det samme, men jeg har også været meget med på tv og i radio når der skulle snakkes om Grønland.

Jeg ser denne koncert som unik og speciel fordi vi skal snakke om livet som dem vi er, i de to lande vi hører til – på godt og ondt. Vi skal snakke om det hele og via sangene fortælle om det. Vi skal tale om disse emner på en måde vi aldrig har gjort før. Så I får et nyt indblik i hvem vi er og hvorfor vi laver det som vi laver. Hvordan vi kom hertil. Vejene til hvor vi er nu, har ikke kun været lette. Men i sidste ende, nu hvor vi er der hvor vi er – har vi kun taknemmelighed og kærlighed tilovers for det alt sammen. Dette vil I kunne mærke. Og I vil med sikkerhed opleve de stærke energier der skabes, når sang og lyd kommer frasjælen og det der er større end os.

Og I er hjerteligt velkomne til at stille os nogle spørgsmål undervejs. Jeg har masser af minder med Rasmus og hans sange – og det fortjener han at vide. Jeg ser op til ham. Han har betydet meget for mig, og for rigtig mange andre i Grønland og I Danmark. Og jeg får æren af at synge med ham, synge hans sange og præsentere jer for en ganske særlig artist og menneske, når vi sammen tager på tour og giver jer en helt ny oplevelse.

Glæd dig til en hyggelig og unik aften sammen med Julie Bertelsen og Rasmus Lyberth.

Cafeopstilling med nummererede pladser.

  • Dato: 1. Marts
  • Koncertstart: Kl. 20.00
  • Sted: Kulturium Musikteater
  • Billetpris: 245 kr.
  • Følg event for updates

  • Læs om alle vores nyhedsbreve, og tilmeld dig dem der fanger din interesse.